logo pollebolle
E-mail:
eersteling
pijl naar boven naar boven
pijl terug terug

" Het ontstaan "

Een technisch creatieve ondergrond had reeds eerder tot bijzondere ontwikkelingen geleid. Zo kon de volgende situatie onstaan.

Jaren terug vroeg iemand: " Polle wil jij voor mij een buitenarmatuur ontwerpen? Alles is goed, als het maar bijzonder is ". Een mooiere opdracht bestaat haast niet.

Op een zonnige dag zag ik in gedachten een in de zon zittend vrouwenfiguur met daarnaast een staand figuur van een man, die het overzicht hield. Achteraf wat stijfjes, maar daarnaast wel mooi in evenwicht. Een smid heeft het in elkaar gelast. De aanvulling met twee paalkoparmaturen maakte er een buitenarmatuur van.

Tijdens de vakantie werd het armatuur geplaatst. Na terugkomst wilde de vrouw des huizes dat het armatuur meteen weer werd gedemonteerd. " Ik ga niet voor schut staan met zo'n extreem ding ". We maakten echter geen haast. Na een maand kwam een monteur om het armatuur weg te halen. De reactie was bijzonder. " Ben je gek, dat gebeurt niet, ik heb zulke leuke reacties gekregen, iedereen is er weg van. Het bijft staan! ". Nog steeds wordt genoten van deze voorganger van de " pollebolle lichtbolarmaturen ".

" eersteling "